Historie

Johan ”Richard” Andor Buch grunnla Rich. Buch Jr. i 1892. Han hadde jobbet som kaptein på seilbåter og ønsket å starte sitt eget selskap i Farsund. Hovedaktiviteten i begynnelsen var å være vrakagent for forsikringsselskaper og å drive skipsekspedisjon.

Richard Johannes Buch tok over selskapet i 1925. Som hans far hadde også han erfaring som kaptein og ønsket å jobbe i land. Under hans tid ved roret, var Rich. Buch Jr. hovedsakling involvert i de samme aktivitetene som før, men utvidet virksomheten til å også inkludere linjefart fra Farsund til Kristiansand. Selskapet drev også skonnert seilinger i Østersjøen og Nordsjøen.

Richard Urbye Buch kjøpte selskapet fra hans far i 1950. I tillegg til hva hans forfedre hadde drevet med var hovedaktiviteter i denne perioden flere agenturer for distribusjon av varer som korn og øl til Farsundsdistriktet.

Et annet stort prosjekt sent på syttitallet var fylling av sandsekker for Ekkofisk rørledning og opptre som agent for supplyskipene som stod for transport av sekkene. Det var også flere store tankskip i opplag i regionen som Rich. Buch Jr. var agent for.

Richard Ivar Buch har vært eier siden 1982. I løpet av de siste 25 årene har selskapet vokst betydelig grunnet flere hendelser som har skjedd både internt i selskapet og grunnet industriell utvikling i regionen.

I 1986 ble Rich.Buch Jr. Shipping Lyngdal (tidligere Lyngdal Havnelager / NorCargo Lyngdal) grunnlagt. Grunnet dette flyttet ekspedisjonen av kystruten og skipsekspedisjonen til Lyngdal. Dette hadde tidligere vært en betydelig del av aktiviteter til selskapet i Farsund.

Hovedgrunnen til dette var press fra en av Rich. Buch Jr. hovedkunde, Fibo Trespo, som ligger i Lyngdal.

Terminalen og aktivitetene i Lyngdal har fortsatt å gro og består i dag av en ca 7000 m2 stor lagerhall, en egen container terminal og 6 ansatte.

I midten og mot slutten av åttitallet utviklet Rich. Buch Jr. sin egen befraktningsavdeling og på det meste disponerte denne avdelingen 16 fartøy. Avdelingen sluttet med egne fartøy tidlig på nittitallet da vår befraktingssjef bestemte seg for å starte sitt eget selskap (Norbroker), men Richard Buch Jr.'s befraktningsavdeling er fremdeles i høyste grad oppe og går.

Intersped Farsund ble kjøpt i 1989 og i denne sammenheng ble Farsund Chartering navnet født. Farsund Chartering har vært 100% eid av Richard Buch Jr. fra starten, men markedet forbinder fremdeles Rich. Buch Jr. sitt Farsund kontor. Etter å ha tatt over Intersped Farsund vokste Rich. Buch Jr. sin klareringsavdeling betydelig og har siden blitt en av våre hovedaktiviteter.

I 1992 ble Bredero Shaw etablert i Farsund, og har også, i sterk grad, bidratt til veksten som Rich. Buch Jr. har hatt de siste årene, både når det kommer til utvikling av befraktningsavdelingen med skipninger til og fra Bredero Farsund, og veksten i selskapets klareringsavdeling.

I løpet av nittitallet var Rich. Buch Jr. involvert i en rekke logistikk operasjoner på Bredero. Bredero var uten kontrakter fra 2000 til 2004 som førte til et fall i aktiviteter for Rich. Buch Jr. Det var produksjon igjen til 2007, men Bredero er nå dessverre lagt ned.

Richard Sunde Buch, femte generasjon av Richard, sluttet seg til familie selskapet i 2003. Før dette hadde han jobbet i 3,5 år for Wagenborg Shipping i Holland, en av Rich. Buch Jr sin nærmeste samarbeidspartnere. Han har også jobbet to år for Western Bulk Carriers i Oslo. For tiden har han rollen som daglig leder.

Cecilie Buch Boyer, Richard sin søster, sluttet seg til selskapet i 2006. Hun har erfaring fra Searunner, Hevold Shipping og Kuehne & Nagel, og er nå også med i firmaets ledelse.

 

 

     
Farsund Chartering Rich Buch Shipping Lyngdal H.P. Tallaksen
Lundevågveien 10, Lundevågen Industriområde Lyngdal Havn Agnefest Box 19
N-4551 Farsund N-4575 Lyngdal N-4501 Mandal
Norway Norway Norway
Tel: +47 383 96200 Tel: +47 383 31400 Tel: +47 382 62422
  Fax: +47 383 43229 Fax: +47 383 43229
email: farsund@richbuchjr.no email: lyngdal@richbuchjr.no email: mandal@richbuchjr.no